Tel: 015 873 388

Hijaluronski fileri

hijaluronski-fileri

Hijaluronski fileri

 

Kako deluju hijaluronski fileri?

Hijaluronska fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca. Ona se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima  kože. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, resorbuje. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala. Fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela koja se ubrizgava u kožu. Na taj način, tamo gde je potrebno, nadoknađujemo svoje sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

Da li su hijaluronski fileri pravi izbor za mene? 


Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele da imaju operaciju. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele da odole starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je  to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta. Fileri su, takođe,  i bezbedno  nehiruško lečenje koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Hijaluronski fileri se primenjuju na različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti procenjen tokom konsultacije sa lekarom.

Šta očekivati tokom lečenja bora hijaluronskom kiselinom i kako izgleda tretman?

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bismo postigli Vaš maksimalni komfor, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako da bore potpuno nestaju. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica, što čini da se osećate mlađe i prijatnije. Iskustvo pokazuje da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji traje manje od 7 dana. Dok traju crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

images

Hijaluronski fileri mogu:

– popuniti nazo-labijalne bore,
– poboljšati marionete
– povećati jagodice
– popuniti obraze
– korigovati nos
– podići vrh nosa
– popuniti bore na čelu i između obrva
– popuniti bore na vratu
– popuniti bore na dekolteu, između grudi
– popuniti borice oko očiju, tzv. „crow feet“ (svračje noge)
– regenerisati šake
– uvećavati usne
– istaći ivice usana
– popuniti borice iznad gornje usne
– popuniti borice ispod donje usne
– podmladiti ušne resice
– zategnuti viličnu liniju
– zategnuti podvaljak
– popuniti ožiljke od akni
– zategnuti kožu brade
– podići obrve i zategnuti regiju slepoočice

images (1)