Tel: 015 873 388

Standardni implantati

images (4)

Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.

download (2)
Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova , te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba, a kod terminalne bezubosti, predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade.

 

download (1)

Šta se pomoću zubnih implanata može postići?

  • Nadoknada jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba
  • Pravljenje zubnih mostova u slučajevima kada je pacijent usled gubitka većeg broja zuba osuđen na nošenje mobilnih zubnih proteza
  • Zubni implanti mogu služiti i kao nosaci zubnih proteza koje su na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje.


Prednosti zubnih implanata u odnosu na konvencionalne zubne mostove i proteze.

U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantom je identičan onom kod prirodnih zuba. Pošto implant čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza. Niko neće moći da primeti da imate vestacku zubnu nadoknadu u ustima. – Čuvanje preostalih zuba: zubni implanti ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se dešava pri izradi zubnih mostova. Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta.

Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implanata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.

Pouzdanost: u našoj poliklinici terapijski uspeh se može dugoročno garantovati jer je garantni rok najsavremenijih zubnih implanata od 10 godina, do dozivotne garancijekoju daje firma Bredent ya svoje implantate.

Da li ste i vi kandidat za ugradnju zubnih implanata?

U principu, svakome je moguće ugraditi zubni implant i nekih izričitih kontraindikacija ni nema. Idealni kandidat za ugradnju zubnih implanata je pacijent sa dobrim opštim zdravljem i zdravljem usne duplje. Da bi implant mogao da se ugradi neophodno je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti sa kojom implant čvrsto srasta.

Indikacije za ugradnju zubnih implanata:

nadoknada jednog zuba: ako vam nedostaje jedan zub možete ga nadoknaditi ugradnjom jednog implanta i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega.

nadoknada više zuba: ako vam nedostaje više zuba imate mogućnost ugradnje implanata koji će služiti kao nosači zubnih mostova

nadoknada svih izgubljenih zuba: ako ste bezubi ugradnjom implanata je moguća izrada zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza.

 

Šta možete da očekujete u toku intervencije?

Intervencija se obavlja po strogo propisanom protokolu, koji garantuje očuvanje kosti u koju se implantira kao i okolnih tkiva. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i apsolutno je bezbolna, za pacijente koji su pod stresom ili imaju strah od intervencije primenjujemo analgo sedaciju. Nakon operacije, prva 2-3h prisutan je blag bol koji prolazi upotrebom analgetika (najčešće je dovoljan samo 1)
Šta možete da očekujete nakon tretmana?

Kao što vaši prirodni zubi zahtevaju održavanje dobre oralne higijene i redovne kontrole kod stomatologa tako i zubni implanti zahtevaju isti ili viši nivo brige i održavanja, tako da je redovno pranje zuba (implanata) i upotreba zubnog konca i/ili zubnog tuša uslov bez kojeg se ne može.
Nakon tretmana bićete zakazani na periodične kontrole kod stomatologa gde će se pratiti zdravlje nadoknađenih zuba i desni te otkloniti eventualne neželjene pojave.

Stomatološka ordinacija ‚‚DR ORJEN‚‚ koristi implante  svetski renomiranih proizvođača kao što su:

download (3) images (5)

 

download (5) download (4)